Ocet
Včely a ocet?
Zní to divně?
Souvislost lze najít
Si to vemte
Produktem Opylaře je plod na stromu
Například jábloko
A tudíž jábločný ocet…
Jenže ono je to závažnější
Věc se má tak
Vyrábíme ovocné octy orleánskou metodou
Jsou to octy k pití do salátů i hořčic www.oceterie.cz
Jsou to octy i pro včely
Když je to prospěšné pro lidi
Nevadí nám to ani v medu
A na roztoče a nosemu to jistě zabere
Až to jednou slavnostně někdo otestuje v laborce
To pak bude slávy
Víte
On takovej ocet orleánsky vyrobenej
Není ten náš ocet na tlačenku
Ani bio jablečný z hipsta obchodu
Dnes jde o chemii
Organickou
V bečce vzniklou
A ta je zajímavá i pro včely
Níž je složení italského orleánského balsamica dle Wikipedie
Glucose 230.60 ±30.45
Fructose 210.14 ±30.37
Tartaric acid 7.8 ±2.5
Succinic acid 5.0 ±7.0
Acetic acid 18.8 ±4.5
Malic acid 10.4 ±3.2
Gluconic acid 18.7 ±12.7
Lactic acid 1.2 ±0.7
Fructose 210.14 ±30.37
Tartaric acid 7.8 ±2.5
Succinic acid 5.0 ±7.0
Acetic acid 18.8 ±4.5
Malic acid 10.4 ±3.2
Gluconic acid 18.7 ±12.7
Lactic acid 1.2 ±0.7